Граждани подават сигнали за липсваща ваксина срещу вирусите на хепатит А

...
Граждани подават сигнали за липсваща ваксина срещу вирусите на хепатит А
Коментари Харесай

Липсва ваксина срещу вирусите на хепатит А и B в аптеките

Граждани подават сигнали за  липсваща ваксина против вирусите на хепатит А и B, която по традиция се намира мъчно в аптеките. 

Според „ БНР “ повода се крие в това, че вносителят на медикамента е подал съобщение за краткотрайно прекратяване на продажбите по логистични аргументи, считано от 5 декември предходната година доникъде на март през актуалната . Очаква се имунизациите да бъдат налични още веднъж при започване на идната седмица, сочи информация със Министерството на здравеопазването. 

Комбинираната ваксина против хепатитните вируси А и B е тридозова . Обикновено дозите се слагат в границите на половин година, само че в случай че човек има задължения, свързани с пътешестване да вземем за пример, имунизацията може да се извърши в интервал от три седмици , написа в листовката на продукта. Недостиг на този тип препарат в България се следи от години, като една от аргументите е обвързвана с това, че тя не е включена в имунизационния календар и надлежно търсенето от страна на пациентите не е изключително огромно. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР